top of page
turisme rural lluçanes Ca la Xicra

Els Munts és una muntanya de 1.057 metres.

Es troba entre els municipis de Sant agustí de Lluçanés i Sora, a la comarca d'Osona.

Al cim s'hi pot trobar un vèrtex geodèsic (referència 289093001),  al costat del qual es troba el Santuari

de la Mare de Déu dels Munts, i la seva hostatgeria.

Els Munts

El roure de la senyora o del Vilar  és un arbre catalogat com a monumental des del 30 d’agost del 1988 ja que posseeix unes mides admirables: el seu tronc mesura més de 4 metres de perímetre, l’arbre supera els 15 m. d’alçada i la seva capçada té un diàmetre d’uns 30 m.  Es creu que pot tenir més de 500 anys.

turisme rural lluçanes Ca la xicra

Sant Martí Xic o Sant Martí del Castell, és una església romànica que està documentada des 

del segle XI, i va ser parròquia fins al segle XIV, en que va passar a dependre de Sant Hipòlit. Molt ben restaurada a finals del segle passat. A pocs metres, a sobre un turó hi ha les ruïnes del castell de Voltregà.

Sant Martí

Xic

Amagat a la riera del Sorreig podem trobar el gorg negre, un paratge natural espectacular. Aquest gorg, a més, compta amb diferents salts d'aigua que la fan un lloc idíl·lic. A l'estiu és un lloc excel·lent per fer una caminada i un banyet.

El Gorg Negre

El Roure

de la senyora

turisme rural lluçanes - Ca la Xicra
turisme rural lluçanes - Ca la Xicra
turisme rural lluçanes - Ca la Xicra

Santa Llúcia

Edifici religiós orientat a ponent i situat en el punt culminant de la serra de Sobremunt (957 metres d' altitud). Fou erigit al 1407, sota el patronatge de Santa Llúcia i St. Quitèria.

Està envoltada per un mur de pedra i s'hi accedeix per una porxada amb volta arrodonida. A sobre el portal, hi ha un gravat amb pedra i la data de 1720, any en què fou totalment renovada.

bottom of page